ОУ "Христо Ботев"
Основно училище в село Кукорево

    Деветнадесети февруари, паметен ден за България. На тази дата България скърби за Апостола на Свободата .На тази дата България отдава почит пред делото на Васил Левски.

   С откъс от стихотворението „ Левски „ на Иван Вазов в училище „ Христо Ботев” в село Кукорево, започна празничното честването на 147-те години от обесването на един от най-великите българи -Васил Левски. Гости на тържеството бяха малките дечица от детска градина „Щурче”, учениците от начална училищна степен, директора на училището г-жа Тинка Иванова и на детската градина г-жа Росица Кавалджиева, учители, родители.

   Възхитени  от подвига на великия българин, учениците от група „Арлекино” представиха драматизацията „ Апостолът в премеждие” и се превъплатиха в ролите на Левски, Христо ефенди, Али Чауш и Илчо кафеджията, които срещайки се в хана на Трайковича , представиха малка част от премеждията на Левски,превърнал се със своите дела в Апостол на свободата и обединител на измъчения български народ.

   Децата от детската градина се включиха в тържеството,като рецитираха стихове и подариха на „артистите” изработените с много любов картички с лика на Левски.

   За вълнуващото изпълнено с патриотизъм представление „ малките театрали” бяха поздравени от директора на училището. Бурните аплодисменти бяха заслужена награда за доброто представяне и мотивация за следващи театрални изяви.