ОУ "Христо Ботев"
Основно училище в село Кукорево

Национална седмица на книгата в Кукорево

  В училище „Христо Ботев” в село Кукорево бе дадено началото националната седмица на книгата. Под ръководството на учителите, учениците от всички класове подредиха училищна библиотека с донесените любими книжки, за да може всеки да се доближи до любимите приказни герои.

   Госпожа Дора Тодорова – учител по български език и литература, откри националната седмица на книгата. Запозна всички ученици с предстоящите мероприятия и обяви конкурсите за „Най-добър четец „ и „Най-добър краснописец”.

  Гости на училището бяха най-малките - децата от детската градина в село Кукорево.Тук разгледаха Библиотеката с шарените книжки. От прочетената приказка от Анка Димитрова - 7 клас разбраха,че книгите са прозорец към света на знанието.

  Организирано всички ученици от училище „Христо Ботев” посетиха библиотеката на читалище „Виделина” в село Кукорево. Читалищният секретар Веска Димитрова покани учениците в „царството на книгите”,като разясни на всички реда за ползване на книгите от библиотеката, опазването и връщането им обратно „чисти и неопетнени”за ползване от други читатели.

  Учениците благодариха за поканата и обещаха да посещават библиотеката през предстоящата Коледна ваканция. Разделиха се доволни и обогатени от срещата с книгите.