ОУ "Христо Ботев"
Основно училище в село Кукорево

Откриване на учебната 2019-2020 година

      В началото на учебната 2019 /2020 година, училището в село Кукорево посрещна своите ученици в напълно обновена и реновирана учебна сграда. Още в двора на учебното заведение ни посрещат изработените от артистично дуо SuperGteam на творците Николай Димитров и Даниел Дубаров символи на българщината- лазарка и коледари, свързани с изконните български традиции, продължаващи и до днес да се тачат и празнуват в село Кукорево и в неговото училище.

   За 145-ти път празнично украсената учебна сграда събра своите ученици за тържествено откриване на учебната година. Развълнувани ученици и учители, родители и гости с нетърпение очакваха тържественото начало на новата учебна година.  Под звуците на химна на България бе издигнато българското знаме, близо до лика на патрона на училището Христо Ботев. Директора на училището Тинка Иванова приветства всички присъстващи и представи новостите в обновената материално-техническа база и създадените по- добри условия за труд в учебния и възпитателен процес, столово хранене и отдих .

    С кратка литературно –музикална програма и поздрав от малчуганите на детската градина, учениците бяха призовани учениците в класните стаи. Прозвуча първия за учебната 2019 /2020 година училищен звънец. Най-нетърпеливи и със свити сърчица бяха малките първокласници, които се събраха около своята първа учителка г-жа Р.Колева. Щастливи минаха под арка от цветя, посрещнати по традиция с питка, мед и пожелания за успешно начало в училище „Христо Ботев” село Кукорево. Всички ученици прекрачваха прага на родното училище, за да споделят преживяванията от дългата лятна ваканция и да трупат знания и умения през новата учебна година.