ОУ "Христо Ботев"
Основно училище в село Кукорево

Отново в родното училище

 

   Свърши веселото лято и с тихи стъпки настъпва златната есен. Тя носи със себе си един неписан празник, в който българският народ е издигнал училището в стълб на знанието.

   Петнадесети септември кани всички ученици и учители, родители и гости в храма на познанието, заредени с празнично настроение , весели гласчета и лъчезарни усмивки. С разтупкани сърца учениците от основно училище ”Христо Ботев” изпълниха двора на родното училище в село Кукорево.

   В 10, 00 часа бе дадено началото на празничното тържество за откриването на новата учебна 2021-2022 година с приветствие от директора на училището г-жа Тинка Иванова, а поздравителен адрес от кмета на община Тунджа прочете г-жа Галина Иванова.

    Тържеството продължи със стихове, песни и танци от учениците и децата от детската градина. Най- развълнувани бяха първокласниците . Гледаха с умиление и доверие своята първа учителка г-жа Галина Желязкова и с треперещи гласчета рецитираха стихчета и пяха песни за първия учебен ден.

   Всички присъстващи благодариха за милото тържество със силни ръкопляскания, усмивки и пожелания за успешна учебна година.