ОУ "Христо Ботев"
Основно училище в село Кукорево

Приключи -Лятното училище- в Кукорево

 

  С празнична програма на 3. 09.2021 година приключи Лятното училище на дейност -Допълнителна подготовка за равен старт в училище, която е част от предвидените интегрирани услуги, планирани за реализация през ваканционните месеци по проект -Желани пространства - комплексен модел на интегрирани услуги за ранно детско развитие и социално включване в малките населени места.

   В продължение на един месец в училище Христо Ботев  на село Кукорево в рамките на 4 часа дневно с 15 деца на възраст от 6 до 7 години се провеждаха интерактивни ролеви игри, образователни занимания, екскурзии и ситуации.

   Гости на тържеството бяха: г-н Димитър Димитров –зам. кмет Култура, образование, вероизповедание, здравеопазване, социални и младежки дейности, г-жа Тинка Иванова- директор на училище Христо Ботев  в село Кукорево, г-жа Г.Желязкова- учителка на първи клас, учители и деца от ДГ Щурче  в село Кукорево, родители, учители, ученици и деца от селото.

   Пред изпълнения с хора двор на училище Христо Ботев на село Кукорево, децата от Лятното училище показаха усвоените знания за буквите, цифрите и родината. Пяха детски песни, представиха драматизации и пресъздаваха музикални сценки. Веселото настроение и усмивки не слизаха от лицата на децата и стопляха сърцата на присъстващите.

   С бурните аплодисменти се изразяваше подкрепа и благодарност към община Тунджа от предоставената възможност за участие в Лятното училище, където децата са съхранили и доразвили придобитите когнитивни и социални умения, усвоени от предучилищните групи, преди да постъпят в първи клас. За участието и успешното завършване на Лятното училище всички участници получиха званието първокласници и раници с пособия за успешното започване на учебната 2021-2022 година.