ОУ "Христо Ботев"
Основно училище в село Кукорево

      Учениците от Основно училище „Христо Ботев” в село Кукорево тачат българските традиции и с нетърпение очакват всеки празник.Неусетно след „Малък Сечко”- когато изгонваме с кукери „злите сили” се задава изпълнения с много забавления месец на новото, съзидателно начало, здравето и пролетта. Още от детската градина децата се запознават с Баба Марта, която на първи март единствено в България, раздава мартенички, за големи и за малки.

    Учениците от групите „Сръчко” с ръководител г-жа М.Алексиева и „Червените ангели” с ръководител г-жа М.Жекова, изработиха мартенички, като вплетоха в белия и червен конец пожелания за здраве,радост и щастие. Красивите мартенички подредиха в благотворителен базар и на символични цени продаваха на малки и големи. Учениците и учителите с радост се включиха в прекрасната инициатива. Със своите покупки -мартенички на добротворството, закупени като подарък ще зарадват близки и познати със стародавното пожелание „ Да сте бели и червени като Баба Марта и да побелеете и остареете като Стара планина”. Събраните средства ще стоплят с подарък сърчицето на дете в неравностойно положение .

  Благодарим Ви деца с добри сърца.Продължавайте да бъдете добротворци и не забравяйте „Ръка, която дава, никога не обеднява”.