ОУ "Христо Ботев"
Основно училище в село Кукорево

      „УЧИМ ОНЛ@ЙН С УЧИТЕЛ” – В ПОМОЩ НА УЧЕНИЦИТЕ

          График на излъчване на видеоуроците

Заради втората поред извънредна грипна ваканция и заразата COVID-19 „Просвета” стартира инициативата „Учим онл@йн с учител”. Инициативата включва серия от видеоуроци за начален и прогимназиален етап, които учениците ще могат да следят от домовете си. Целта е те да наваксат заложения по програма учебен материал, за да могат успешно да завършат учебната година и да се справят с националното външно оценяване.

    Видеоуроците ще бъдат водени от учители с богат опит по съответния предмет, а учебният материал ще бъде преподаван съгласно обичайното седмично разпределение на часовете. Учениците ще имат свободен достъп до видеоуроците, които ще бъдат излъчвани на сайта на „Просвета“ и на страницата на издателството във фейсбук. Учителите ще провеждат часовете си по подобие на нормалните занятия в училище. Връзката с учениците ще е дистанционна. Учениците ще получават задачи за самостоятелна работа, като учителите ще им дават нужните съвети и препоръки.         

   Седмокласниците ще имат и възможност да задават въпроси на учителите, водещи уроците по български език, по литература и по математика, при тяхното първо излъчване. Уроците ще бъдат достъпни по всяко време на сайта на издателството, както и на страницата му във фейсбук. Като допълнителна подкрепа за учениците до края на учебната година от издателството ще осигурят безплатен достъп до интерактивните електронни учебници по всички предмети от 1. до 10. клас, както и до електронните познавателни книжки за най-малките в детските градини.

  Електронните учебници са обогатени с множество интерактивни задачи, образователни филми и други електронни ресурси. Онлайн уроците и електронните учебници се създават от технологичната компания „Просвета Либри”, която преди 10 години пусна първите дигитални учебници у нас.